به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دریافتند زندگی کردن در مناطق با سطوح بالای آلودگی ناشی از ترافیک میتواند عملکرد افراد را در تستهای شناختی کاهش دهد.
آنها دریافتند افراد مسنتر از 51 سال که در مناطق آلوده زندگی میکنند از تواناییهایی شناختی پایینتری نسبت به افرادی که در مناطق خوش آب و هواتر زندگی میکنند، برخوردارند. مطالعه دیگری که بر روی حیوانات انجام گرفته نیز نشان میدهد ذرات معلق در هوا که معمولا از موتورهای دیزلی ساطع میشوند میتوانند به واسطه کاهش یافتن رشد نورونها، منجر به بروز مشکلات آموزشی و حافظهای شوند.
محققان دانشکده سلامت عمومی هاروارد میگویند قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوای ناشی از ترافیک شهرها میتواند نحوه عملکرد مغز را تغییر داده و بر روی آن تاثیر بگذارد. به گفته این محققان تاثیر آلودگی هوا بر روی عملکرد شناختی مغز سالمندان حتی از تاثیر سیگار و چاقی نیز بیشتر است.
در این مطالعه میانگین قرارگیری در معرض هوای آلوده در طول زندگی افراد محاسبه شد و سپس بر روی 680 مرد 51 تا 97 ساله آزمایشهای شناختی انجام گرفت. طی این مطالعه آشکار شد امتیاز تستهای شناختی افرادی که در مناطق آلوده تر زندگی میکنند 1.3 بار کمتر از افرادی است که در مناطق پاک تر سکونت دارند.
در مطالعه دوم محققان دانشگاه اوهایو دریافتند که افزایش میزان ذرات معلق در هوا میتواند میزان تخریب مولکولهای مغزی در حیوانات را افزایش داده و در توانایی حافظه آنها اختلال ایجاد کند. همچنین محققان دریافتند حضور موشها در هوای آلوده و مملو از ذرات معلق منجر به کاسته شدن میزان رشد نورونها در هیپوکامپوس مغز این جانداران میشود.